رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گلستان با برشمردن برخی از ظرفیتهای دانشگاه در زمینههای علمی و پژوهشی گفت: آمادگی همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیتها در بخش مسکن و طرحهای عمرانی را داریم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، حجتالاسلام سید علی طاهری صبح امروز در نشست با مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان ضمن تبریک سالروز افتتاح حساب صد و تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه به کمک بخش مسکن میآید و دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان همکاری و آمادگی لازم را برای در اختیار قرار دادن این ظرفیتها خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تخصص و علمی همیشه باعث گرهگشایی است، افزود: دانشجویانی که در زمینه ساختمان دارای تخصص و علم هستند میتوانند به کمک صنعت ساختمان بیایند و مشکلات موجود در زمینه مسکن را علاجبخشی کنند دانشگاه این آمادگی را دارد که در این زمینه ورود کند.
*صنعتیسازی و هوشمندسازی محوریترین طرحهای تخصصی
در ادامه این نشست معاون هماهنگی و برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان گفت: بر اساس سند تحول تعالی، دانشگاه آزاد اسلامی وارد فاز جدیدی شده است.
غریب افزود: از جمله فعالیتهای عرصهمحور که چند اصل و پایه دارد که باید مرتبط با دانشجو استادی باشد و باید منجر به فروش محصول شود و در استان گلستان کارهای بسیار خوبی انجام شده است.
وی بیان کرد: یکی از دانشکدههای دانشگاه آزاد گرگان، دانشکده صنعت ساختمان است که در پروژههای تحقیقاتی مشغول کار است و در حال حاضر با شهرداریها و برخی از ادارات کل در حال همکاری است.
غریب توضیح داد: دانشکده صنعت ساختمان آماده همکاری با بنیاد مسکن استان در خصوص طراحیها، آزمایش خاک، ژئوتکنیک، صنعتیسازی و هوشمندسازی، انرژی خورشیدی و… همکاری کند و آمادگی همکاری در پروژههای بزرگ و کوچک داریم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان هم در این جلسه با استقبال از همکاری بنیاد و دانشگاه گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همواره کارهای علمی و پژوهشی را سرلوحه کار خودش داشته و از همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی گرگان استقبال میکند.
خسروی ابراز داشت: در پروژههای مطالعاتی، آزمایشگاهی، ممیزی املاک، طراحیها و… آماده همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی هستیم.
* ساخت و سازها پیوست فرهنگی داشته باشد
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن استان هم در این جلسه گفت: کار مشترک بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با یک مجموعه دانشگاهی آن هم دانشگاه آزاد اسلامی موجب مباهات است.
حجتالاسلام ولینژاد با بیان اینکه کارکنان بنیاد از تخصص، تعهد و کار فراوان برخوردارند، افزود: کار علمی همیشه مدنظر است امیدواریم با ارتباطاتی که از گذشته فی مابین دانشگاه و بنیاد وجود داشته، شاهد ارتباط تنگاتنگ و مستمر باشیم و علم و دانش در اجرای کارهای بنیاد تبلور داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد دانشگاه در مبحث پیوست فرهنگی هم به کمک بنیاد مسکن استان بیاید و در طراحی و اجرای ساختمانها علاوه بر صنعتیسازی، شاهد لحاظ کردن مقوله پیوست فرهنگی در ساخت و سازها باشیم.
در پایان این جلسه مقرر شد جلسات بعدی با حضور معاونان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی در راستای بررسی نحوه همکاریها و آمادهسازی تفاهم نامه برگزار شود.
نخبگان علمی و دانشگاهی به عنوان سرمایههای بیبدیل این کشور هستند و آنچه کشورمان را در مسیر توسعه قرار میدهد موضوع همافزایی دانش و تجربه، پیوند میان تخصص و کار است بنابراین باعث خوشحالی است که امروز در جمع توسعه پایدار و پیشرفت این و اجرا و تلفیق نوآوری با صنعت وجود دارد و نتیجه آن نیز خوشایند خواهد بود.
فراموش نکنیم که مسیر صنعت، از دانش، نوآوری و تعامل مستمر میان نخبگان شرکتهای دانش بنیان و سیاستگذاران میگذرد واقعیت این است که صنعت ساختمان کشور با چالشهای متعددی از جمله مصرف بالای، انرژی بهره وری پایین، فناوریهای سنتی و نبود یکپارچگی در مقررات و فرآیندهای اجرایی روبه رو است.
این مشکلات و چالشها در عین حال، فرصتهایی برای تحول نیز محسوب میشوند؛ بر این اساس، باید تلاش شود که نخبگان و شرکتهای دانش بنیان باید به یکی از بازیگران اصلی صنعت ساختمان تبدیل شوند.
هدف این است که مسیر ورود دانش بنیانها به پروژههای عمرانی بیش از پیش هموار شود و از ظرفیتهای علمی و فناوری برای بهبود کیفیت ساخت و ساز کاهش هزینهها و بهینه سازی مصرف انرژی بهره ببریم. این مساله هنگامی واجد اهمیت دوچندان میشود که مساله کند بودن نوآوری در صنعت ساختمان مطرح میشود.
ضرورت ارتباط شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با انجمن مدیران مراکز دانش بنیان و نخبگان کشور یکی از موضوعات کلیدی است که باید به آن پرداخته شود این ارتباط میتواند منجر به همکاری با وزارتخانه در تدوین مقررات ملی ساختمان مبتنی بر فناوریهای نوین؛ تقویت آموزش مهندسان از طریق طراحی دورههای مهارت محور با مشارکت نخبگان برای آشنایی با فناوریهای جدید مانند مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) سیستمهای هوشمند مدیریت انرژی و مصالح نوین شود.
ایجاد بانک اطلاعاتی از شرکتهای فناور و محصولات تأیید شده برای معرفی فناوریهای نوین به مهندسان و سازندگان؛ بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانها از طریق تدوین دستورالعملهای اجرایی برای کاهش مصرف انرژی و اجرای طرحهای (پایلوت) فناوریهای جدید از دیگر اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
تشکیل کمیته مشورتی مشترک میان نظام مهندسی و انجمن نخبگان برای بررسی موانع ورود فناوریهای نوین و ارائه راهکارهای اجرایی از دیگر اقدامات در این حوزه به شمار میرود.
استفاده از فناوریهای نوین در مقررات ملی ساختمانها در تدوین ویرایش پنجم مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان نگرش جدیدی در حوزه فناوریهای نوین و مدیریت هوشمند انرژی وارد شده است در این ویرایش استفاده از سیستمهای هوشمند و تجهیزات کنترلی و اندازه گیری انرژی به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است و قصد داریم این دیدگاه را به سایر مباحث مقررات ملی نیز گسترش دهیم.
باید مقررات ملی ساختمان را از طریق دیجیتال سازی، یکپارچه شود تا مسیر اجرای پروژهها و استفاده از مقررات ملی ساختمان و فناوریهای نوین تسهیل شود این اقدام میتواند تحول بزرگی در بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش هزینههای ساخت و ساز به همراه داشته باشد.
ناترازی انرژی در کشور ضرورت حضور شرکتهای دانش بنیان برای تولید تجهیزات کاهش مصرف انرژی به منظور ورود فناوریهای نوین در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی را دو چندان کرده است.
در همین راستا از شرکتهای دانش بنیان برای توسعه تجهیزاتی مانند سیستمهای هوشمند مدیریت انرژی عایقهای حرارتی پیشرفته و نانومواد ساختمانی شیشههای کم مصرف و تهویههای نوین تجهیزات کنترل مصرف انرژی در ساختمانها استقبال خواهیم کرد و تلاش داریم با ایجاد تقاضا در صنعت ساختمان، زمینه ورود این فناوریهای را به بازار تسهیل و به این ترتیب از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنیم.
یکی از موانع اصلی پذیرش فناوریهای نوین عدم تطابق آنها با مقررات ملی ساختمان است ما نیاز داریم مقررات ملی ساختمان را با کمک متخصصان و شرکتهای دانش بنیان به روز کنیم تا نوآوریهای جدید سریعتر ارزانتر و آسانتر اجرایی شوند.
در همین راستا پیشنهاد میکنم که یک اتاق، فکر متشکل از نخبگان و شرکتهای فناور برای پیدا کردن روشهای مناسب جهت اصلاح و به روز آوری مقررات ملی ساختمان با رویکرد دانش بنیان تشکیل شود.
از مشکلات جدی صنعت ساختمان شکاف میان آموزشهای دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار است ما پیشنهاد میکنیم که نخبگان در کنار دانشگاهها و نظام مهندسی مدلهای جدیدی برای آموزش مهندسی تدوین کنند که شامل: برگزاری دورههای تخصصی در حوزه فناوریهای نوین ساختمان ایجاد مراکز شبیه سازی ساخت و ساز برای ارتقای مهارتهای عملی مهندسان جوان و همکاری شرکتهای دانش بنیان با دانشگاهها برای ایجاد حوزههای میان رشتهای مرتبط با فناوریهای ساختمان است.
در حال حاضر مسکن محرومان در حال ساخت است اما باید مسکن اقشار متوسط و حتی مسکن برای اقشار با درآمدهای بالا که بازار خصوصی است مورد توجه قرار نگرفته است به دلیل آنکه دولت مسکن سازی و سیاست گذاری دز حوزه مسکن را باید در تمامی بخشها مد نظر قرار دهد.
تصمیمگیران و تصمیمسازان باید مسکن سازی را برای تمامی بخش ها و اقشار در دستور کار خود قرار دهد تا در این زمینه از طریق اقدامات حمایتی اتفاقات خوبی به نفع مردم رقم بخورد.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد